Opleveringskeuring nieuwbouw

Opleveringskeuring nieuwbouw


Ook al is een gebouw of complex nieuw opgeleverd, toch zijn er altijd wel kleine gebreken of tekortkomingen. In sommige gevallen zijn die gebreken zelfs van een meer ernstige aard. Het is daarom altijd verstandig om een nieuwbouw opleveringskeuring (onafhankelijk) te laten uitvoeren. Dit kan tijdens een vooroplevering/voorschouw, of een eindoplevering (indien gewenst kan het bij beide worden uitgevoerd). Schakel de bouwkundige specialisten van Jonker van der Klein in en wij leggen alle tekortkomingen vast bij de opleveringskeuring van uw nieuwbouwwoning in een helder en overzichtelijk rapport. Bij de opleveringskeuring worden zowel het interieur als het exterieur geïnspecteerd op basis van de geldende normeringen en het bouwbesluit. Op die manier voorkomt u discussies over de afhandeling van de gebreken en kan het gebouw of complex uiteindelijk zorgeloos worden opgeleverd.

Zijn er gebreken geconstateerd?

Zijn er tijdens de opleverkeuring nog gebreken geconstateerd, dan worden die in ons rapport genoteerd. In de fase na de oplevering kan de aannemer die gebreken en tekortkomingen herstellen.

Tussentijdse opleveringskeuring nieuwbouw

Misschien bent u opdrachtgever, VvE-bestuurder of aannemer. Voor elk van die partijen is het van belang dat de oplevering van het nieuwe gebouw vlekkeloos verloopt. U neemt vast en zeker regelmatig een kijkje bij de bouw van het nieuwe complex. Zijn er twijfels over de degelijkheid van het geleverde werk tijdens de bouw? Vraag dan een tussentijdse opleveringskeuring nieuwbouw aan. Een van onze bouwkundige inspecteurs komt dan een rapport opmaken bij de voorschouw over het bouwkundige onderdeel waar u vragen over heeft. Ook als u het zelf lastig vindt om te controleren of alles volgens tekening gebouwd is, kunt u ons inschakelen. Onze bouwkundig inspecteur kan snel en eenvoudig beoordelen en met een tussentijds rapport bevestigen dat alles is aangebracht zoals afgesproken.

Voorschouw inspectie / vooroplevering

Wordt u de bewoner van de nieuwbouwwoning en wilt u een inspectie bij de voorschouw laten uitvoeren (de voorschouw is meestal een aantal weken voor de officiële oplevering van de woning)? Dan kan dit natuurlijk ook . Een bouwkundige inspectie bij voorschouw heeft als voordeel dat bij de oplevering minder of geen opleverpunten aanwezig zijn. Wilt u een voorschouw met opleverkeuring wilt combineren? Dan is hier ook de mogelijkheid voor bij Jonker van der Klein. Ons advies is om de voorschouw uit te laten voeren en indien er grote werkzaamheden verricht moeten worden of er ernstige gebreken zijn dan kan u op een later moment afspreken met de inspecteurs om ook nog een opleveringskeuring uit te laten voeren bij de eindoplevering.

Inspectie bij vooroplevering ?

Bent u een opdrachtgever, VvE-bestuurder, aannemer of de bewoner van de nieuwbouw woning en wilt u een inspectie bij de vooroplevering laten uitvoeren? Dan kunt u Jonker van der Klein inschakelen. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel ons op het telefoonnummer 020-7753497 voor meer informatie.


Hoe gaat een opleveringskeuring bij een nieuwbouw woning

Bij een nieuwbouw opleveringskeuring worden meerdere elementen geïnspecteerd. Vergeleken met een bouwkundige keuring bij de aankoop van een bestaand huis wordt er bij een opleveringskeuring ook andere elementen meegenomen tijdens de bouwkundige inspectie. Denk hierbij aan uitvoering van het meer- en minderwerk, technische gebreken, schoonmaak en afwerking van de woning. Ook wordt tijdens de inspectie naar beschadigingen gekeken van de woning (zoals beschadiging van glas of stucwerk).
Bij de opleveringskeuring gaat u samen met de bouwkundig inspecteur contoleren of er gebreken zijn. De hele woning wordt doorlopen voor inspectie. Tijdens de bouwkundige inspectie kunt u alle vragen op bouwkundig vakgebied stellen aan de inspecteur. De opleveringskeuring neemt ongeveer anderhalf uur in beslag.
Na de opleveringskeuring wordt een rapport gemaakt waarin alle gebreken en bevindingen zijn verwerkt. Deze wordt per email naar u toegestuurd.
Wilt u een opleveringskeuring bestellen? Wij kunnen voor u binnen 3 werkdagen een afspraak inplannen en binnen 2 werkdagen na de opleveringskeuring ontvangt u digitaal een het rapport

Ook een opleveringskeuring nieuwbouw aanvragen?
Wilt u meer weten over dit onderwerp of een opleveringskeuring nieuwbouw direct al aanvragen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.
Wanneer u samen met uw nieuwe buren een voorschouw of opleveringskeuring uit laat voeren kunnen wij een aanbieding opstellen aan de hand van het aantal huizen. De korting wordt dan berekend voor iedere woning.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Wij helpen u graag bij het verzorgen van opleverkeuring