Nulmeting / Vooropname

Nulmeting uitvoeren

Als u als opdrachtgever werkzaamheden laat uitvoeren bij het bouwen van een gebouw dan bestaat de kans dat er tijdens die werkzaamheden schade ontstaat aan de omliggende bebouwing of aan andere zaken. Vanuit dat oogpunt is het altijd slim om voor de start van de werkzaamheden een vooropname of nulmeting te laten uitvoeren. Sterker nog, vaak is dit een harde eis van verzekeringsmaatschappijen. Het is dus altijd verstandig om in het contract vast te laten leggen dat de aannemer moet zorgen dat er een vooropname plaatsvindt.

Wat is een nulmeting of vooropname?

Als u een vooropname of nulmeting laat uitvoeren, dan wordt er een uitgangspunt vastgelegd waaraan latere metingen te relateren zijn.

De staat van de woning of het gebouw wordt dan schriftelijk en visueel vastgelegd. Het is een nauwgezette inspectie van de constructieve onderdelen van een gebouw en de zogenaamde risico-onderdelen. Alles wordt vervolgens vastgelegd in een schriftelijk rapport zodat u een tastbaar iets in handen heeft.

Waarom een nulmeting uitvoeren?

Tijdens de bouw vinden er nogal wat bouwactiviteiten plaats die schaderisico’s met zich meebrengen. Niet alleen voor het gebouw of de infrastructuur zelf, maar ook voor de directe omgeving. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden als grond- en heiwerk, vrachtverkeer en het in- en uitrijden van damwanden. U wilt natuurlijk niet dat er achteraf discussie ontstaat over eventuele schade en de grootte van die schade. Daarom is het van belang om voordat de werkzaamheden beginnen de status vast te leggen. Wij kunnen voor u zo’n nulmeting uitvoeren.

Nulmeting uitvoeren voor uw bouwproject

Wilt u aanvullende informatie over het doen van een vooropname of wilt u direct al een nulmeting laten uitvoeren door ons? Neem dan contact met ons op om de verschillende mogelijkheden voor uw bouwproject te bespreken.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Wij helpen u graag bij het verzorgen van een nul-meting