MJOP

Zoekt u een bouwtechnisch adviesbureau voor het laten opstellen van een MJOP? Wij kunnen u helpen! Jonker van der Klein is een vastgoedadviesbureau dat zich richt op drie bedrijfsactiviteiten: inspecteren, adviseren en begeleiden van bouwprojecten. We beschikken over een uitgebreide kennis om u te begeleiden bij het MeerJarenOnderhoudsPlan.

MJOP VvE en conditiemeting

Gebouwen vereisen onderhoud en vormen een behoorlijke kostenpost voor eigenaren van vastgoed. Het is daarom erg belangrijk om uw jaarlijkse uitvoeringsplan voor onderhoud goed af te stemmen op de werkelijke behoefte. Of het nu gaat om een meerjarenonderhoudsplan voor een VvE, woningcorporaties, aannemers of beleggers: er komt een moment dat het noodzakelijk is dat er voor een gebouw een conditiemeting of Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) wordt opgesteld. Bij Jonker van der Klein zijn wij gespecialiseerd in dit soort werkzaamheden.

Wat is een MJOP

MJOP staat voor MeerJarenOnderhoudsPlan. Een MJOP is een bouwkundig rapport van het gebouw/complex. In het rapport wordt het onderhoud en de kosten opgesteld voor de aankomende 15 jaar (korter of langer indien gewenst). In het rapport worden de collectieve delen benoemd zoals: het dak, de gevel, deuren of bijvoorbeeld de lift.
Kortom, in het Meerjarenonderhoudsplan wordt aangegeven wanneer welk deel van het complex aan onderhoud toe is en wat de daar bijbehorende kosten van zijn. Om het onderhoud in kaart te brengen wordt er een conditiemeting volgens NEN 2767 uitgevoerd.

Wat houdt een conditiemeting in?

Een conditiemeting is een methode om een onderhoudsbegroting voor een gebouw of complex beter te onderbouwen en goede afspraken te maken voor onderhoud. Gespecialiseerde inspecteurs leggen per bouw- en installatiedeel de gebreken en de veroudering vast. Onderhoud kan pas plaatsvinden na een zorgvuldig inventarisatie. Dat gebeurt in de vorm van een objectieve en persoonsonafhankelijke inspectie van de onderhoudsstaat van een gebouw, uiteraard uitgevoerd door gecertificeerde inspecteurs. Zo’n conditiemeting verrichten wij middels de inspectiemethodiek NEN 2767. Zo weet u zeker dat er een deskundige en betrouwbare registratie van de conditie van gebouwen plaatsvindt. Het vormt onder andere de basis voor een gedegen exploitatie- en onderhoudsbeleid en een betrouwbaar MJOP.

Waarom een MeerJarenOnderhoudsPlan?

In een woningcomplex of VerenigingVanEigenaren zitten vaak meerdere woningen. Periodiek is het verstandig om onderhoud aan een gebouw te verrichten zodat er geen achterstallig onderhoud plaats vindt. Door middel van een MJOP krijg je direct inzicht in het onderhoud op lange en op korte termijn. Door dit inzicht in het onderhoud kan er beslist worden wat de VvE maandelijks moet reserveren.

MJOP VvE

Wij adviseren elke VvE of woningcorporatie om een Meerjarenonderhoudsplan op te laten stellen. Zo zijn u en de bewoners van uw complex er zeker van dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd en dat de bijbehorende kosten daarbij over meerdere jaren worden verspreid. Wij helpen u graag bij het opstellen van een kloppende MJOP voor VvE of andere (woon)complexen. U krijgt dan een helder beeld van welke onderdelen er jaarlijks moeten worden aangepakt. De basis van een MJOP voor VvE is een bouwkundige inspectie, door ons uitgevoerd in de vorm van een conditiemeting via NEN 2767.

MeerJarenOnderhoudsPlan door Jonker van der Klein

Bij Jonker van der Klein begeleiden we al jarenlang opdrachtgevers bij het implementeren van een NEN 2767 conditiemeting voor vastgoed en het opstellen van een MJOP voor VvE’s. Onderwijsorganisaties, woningcorporaties en commerciële vastgoedeigenaren: iedereen kan bij ons terecht voor deskundig advies en begeleiding

Wat wordt er geïnspecteerd bij een MJOP

Zoals hierboven genoemd wordt het opstellen van een Meerjarenonderhoudsplan uitgevoerd op basis van een bouwkundige inspectie door een van onze bouwkundige inspecteurs. Bij de bouwkundige inspectie worden onder andere de volgende bouwelementen geïnspecteerd:

  • Gevelonderhoud
  • Onderhoud van de dakgoot
  • Onderhoud van het dak
  • Onderhoud aan kozijnen
  • Onderhoud aan deuren
  • Elektrisch onderhoud

Meer weten?

Heeft u behoefte aan meer informatie over een MJOP voor VvE en een NEN 2767 conditiemeting voor uw gebouw of complex, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Offerte aanvragen